Често задавани въпроси (FAQ)

Какво представлява скандинавския мъх ?

Този въпрос все по-често се задава с времето, тъй като все по-често срещаме интериорни решения, изпълнени благодарение на скандинавския мъх.

Не е странно, че хората в урбанизираното градско общество се стремят да пуснат колкото се може повече природа в средата си, осигуряваща балансиран и здравословен живот.

Това, което направи възможно влизането на скандинавския мъх в домовете и офисите е комплексната оценка, дадена от дизайнерите за качествата и възможностите на този тип материал за украса, а те са наистина многопосочни.

Засягат както вътрешното оформление, така и здравето на хората като ползватели на помещенията, декорирани със скандинавски мъх.

За тези, които имат вече преки впечатления от използването на този естествен материал, както и за тези, които са заинтригувани от непознатата за тях материя, е добре да научат малко известни факти за вече модерния избор при вътрешно оформление на пространството.

Има ли здравословни ползи от скандинавския мъх?

Едно от най-ценните свойства на мъха е, че балансира влажността на въздуха в помещението, отдавайки или абсорбирайки влагата. По този начин работи за подобряване средата на живот, ограничаване появата на плесени и разпространението на опасни микроорганизми, особено там, където климатът е по-влажен.

Мъховата растителност блокира звуците с висока честота, а картините с мъх намаляват шумовете с ниска честота.
 
Така създадената благоприятно среда има положително влияние върху здравето.
 
Наличието на зеленина в помещението има позитивен ефект върху хората.
 
Нивата на стрес са по-ниски, продуктивността на работата е по-висока и даже влияят на кожата, която остава по-хидратирана.
 
Осъществената връзка с природата има благотворно влияние върху качеството на живот на хората.
Изисква ли поддръжка скандинавският мъх
При избор на пано или арт инсталация в жилищното пространство грижата за неговата поддръжка отпада.
То не е като капризните цветя. Няма нужда от поливане или пръскане с вода, подобно на стайни растения като фикус бенджамин, стайна теменужка, сукуленти.
Растението само се поддържа.
Няма нужда от светлинен източник, може да бъде поставено в абсолютно тъмно пространство.
Ако през зимата изгуби пухкавия си вид, това не е проблем.
Причината е сухият въздух причинен от отоплителните уреди които изсушават въздуха, достатъчно е да проветрите помещението докато достигне нормални стойности на влага и състоянието на скандинавския мъх ще се подобри по естествен начин, стига да се проветрява редовно.
Мъхът е естественият показател за качеството на средата, която обитаваме.
Той не задържа прах и миризми.
Не предизвиква алергии.
Пожароустойчив е и се почиства сам.
Тази приятна и полезна интериорна новост има своя дълготраен живот.
Скандинавският мъх може да издържи до 10 години.
Каква декорация за интериора може да се направи със Скандинавски мъх ?
В сферата на интериорното озеленяване скандинавския мъх печели все повече почитатели, тъй като е естествена облицовъчна материя или натурална украса.
Безспорно най-популярното решение са декоративните картини от скандинавски мъх в рамка с различни цветове и фигури. Разноцветните нюанси са предпочитани от любителите на разнообразието и цветовата динамика.
Лекият акцент в помещението, който не изисква цялото внимание да бъде насочено към него, е възможност също предоставяна от скандинавския мъх.
Една закачлива лампа, с абажур от зелен мъх е такъв интересен вариант.
Производителите на стенни часовници са заинтересовани от скандинавския мъх и предлагат продукт, обединяващ естествената природна зеленина с точните си механизми.
Стенен зелен часовник е вещ, която фокусира вниманието във всяко затворено пространство.
 
Живите стени със скандинавски мъх са изборът на интериорните дизайнери за помещения, където основно изискване е да са шумоизолирани.
Те са много популярни за отворени офис площи, както и за споделени работни пространства, а скандинавския мъх е идеален шумоизолатор.
Декоративният мъх има свойството да отдава и поема влага, регулирайки влажността на въздуха в затворено пространство и създавайки комфорт на обитаването му.
Поради своята антистатичност интериорният мъх може да се самопочиства, поради което се използва интензивно за създаване на различни арт инсталации, ценни заради своята функционалност и красота.
С него изграждат мебелни компоненти, тавани, лога, надписи, пана.
Комбинирайки различни текстури, цветове и видове скандинавски мъх, интериорните дизайнери дават богат избор от възможности в дизайна, където границите се поставят само от креативността на мисленето.
Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас